Skip to main content

Wanneer

“Niet morgen maar NU

Dit is de titel van een boek van Wayne Dyer waarin hij beschrijft hoe je je gedrag niet meer laat bepalen door moeilijke situaties of meningen van anderen als je het heft in eigen hand neemt. Dat is precies wat jij nu gedaan hebt door op zoek te gaan naar een psycholoog.

BeukersOntwikkeling is een Praktijk voor Psychologie en Persoonlijkheidsontwikkeling. Je kan er terecht als ouder voor je kind, als volwassene en als therapeut of psycholoog. Daarbij kan de focus op alle niveaus van het bewustzijn liggen: op lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele aspecten èn de balans daartussen. BeukersOntwikkeling biedt zowel coaching als therapie. In de praktijk loopt dit echter vaak in elkaar over en is er sprake van coachende therapie of therapeutische coaching.

Moedig

Wat er ook speelt, vaak worden wij mensen gedreven door angst en is het dus moedig dat je de stap gezet hebt om op zoek te gaan naar ondersteuning. Dat is verre van soft of zwak, zoals nogal eens gedacht wordt. Het leven komt zoals het komt, daar kan je niets aan doen. De vraag is ‘hoe ga je je daartoe verhouden?’. Daar heb je namelijk wel invloed op. Ben jij bereid om samen te onderzoeken op welke wijze jij daar mee omgaat, en wat daar helpend of juist niet helpend aan is? Uit eigen ervaring weet ik dat het eerst spannend kan zijn en het uiteindelijk als een bevrijding voelt.

Klachten

De aanleiding om in therapie te gaan is meestal een of andere last die je ervaart: gevoelens en gedragspatronen waar je met enige regelmaat tegenaan loopt en die je graag anders wil. Vaak wordt dat ervaren als een ‘vol hoofd’, ‘onrust’, ‘uitgeput zijn’, ’niet jezelf kunnen zijn’, ‘jezelf te veel inleveren’, ‘veel moeten’, perfectionisme, ‘overleven’ of ‘geleefd worden’, maar het kunnen ook stress -, depressieve -, angstige -, of vermoeidheidsklachten zijn.
De meeste klachten zijn onderliggend terug te voeren op: innerlijke verkramping of onrust en gebrek aan innerlijke vrijheid. Als volwassenen bij kinderen gedragsproblemen zien, duidt dat veelal op gevoelsproblemen waar het kind zich geen raad mee weet.

Ontwikkeling

Ontwikkelingsvragen zijn geschikt voor coaching. Daarbij kan je denken aan: ontwikkeling van bewustwording, omgang met hoog gevoeligheid (HSP), levenskunst (veerkracht, zingeving, compassie en geluk), en balans tussen hoofd-hart-buik. Of heb je het idee dat je alles best goed voor elkaar hebt en je toch niet gelukkig bent? Of ben je als hulpverlener op zoek naar coaching op het gebied van je eigen welbevinden, zelfbewustzijn en professionele vaardigheden als attitude en rapport?

NU

Het beste moment om actie te ondernemen is NU. De ervaring leert namelijk dat de meeste mensen te lang wachten. Over het algemeen geldt hoe langer je wacht, des te langer het traject duurt. Als je twijfelt: leg je twijfels voor in een vrijblijvend en gratis kennisafspraak.

Afspraak maken