Skip to main content

Libel

“KRACHTIG in

         kwetsbaarheid

                 kwetsbaar

                                       in KRACHT”

Libel is een samenwerking tussen Sylvia en Marijke. De Libel staat symbool voor het magische proces waarbij de prachtige kleuren en bewonderingswaardige kwaliteiten pas na vernieuwing en transformatie zichtbaar worden. Heb jij het verlangen, de nieuwsgierigheid èn de moed om echt naar jezelf te kijken? Wij nodigen je van harte uit en moedigen je liefdevol aan om JE EIGEN KLEUREN TE LATEN ZIEN en JE LICHT TE LATEN STRALEN!

Het is een spannende uitnodiging om op jezelf en je eigen wijsheid te gaan vertrouwen. Dan is het superfijn om omringd te worden door anderen die dezelfde intentie hebben. Om elkaar liefdevol een veilige bedding te bieden. Om tot diepe, respectvolle verbindingen te komen. Om elkaar te inspireren jezelf te laten zien. Om de ruimte te voelen om tot je eigen keuzes te komen. Merk hoe opwindend en hartverwarmend dat al voelt terwijl je er alleen nog maar over leest? Wat een mooi alternatief voor het verbaal of fysiek bestrijden van elkaar: bezieling voor een mooiere, inclusieve toekomst. Zonder bezieling geen creatiekracht!

Libel

In een bevlogen bui kozen we intuïtief de naam Libel voor onze samenwerking. We houden beiden van symboliek en de Libel staat voor metamorfose en vernieuwing. Toen we ons er verder in gingen verdiepen zagen we tot onze verbazing in de libel echt alles terug waar wij het samen in onze voorbereidingstijd over gehad hebben en voor staan. Zo hebben we net als een libel, eerst lange tijd onder water, in de modder geleefd. Onzichtbaar voor de buitenwereld, maar evenals de libellenlarf zijn we in die tijd enorm gegroeid en hebben we zelfs meerdere transformaties ondergaan. De belangrijkste transformatie is de metamorfose van larf naar vliegende libel, dus van een heel ander leven in het water naar hun vliegende bestaan waarvan wij ze allemaal kennen. En laten we nou

Op onze eerste gezamenlijke voorbereidingsdag voor een wandelcoaching in de natuur van Campina zijn wij tot onze grote verrassing getuige geweest van het zogenaamde uitsluipen van een libel. De volgroeide larf is daarvoor uit het water gekropen en houdt zich stevig vast aan een plantenstengel. De huid barst open en langzaam kwam de volwassen libel tevoorschijn. Ook het ontvouwen van de vleugels kostte enige tijd, net als het uitharden daarvan. De vleugels werden meer en meer uitgeprobeerd om uiteindelijk snel naar een veilige plek weg te vliegen.

Visie-Werkwijze-Intentie-Aanbod en Data

VISIE
Een aantal kwaliteiten van de libel spiegelen de kernwoorden van onze visie. Zo ogen de vleugels van de libel kwetsbaar, maar ze zijn tegelijkertijd juist enorm krachtig. Een libel kan ongelooflijke snelheden van wel 50 km per uur halen. Bovendien kan die moeiteloos een zwaartekracht van 9 G weerstaan. Mooie voorbeelden van KRACHTIG in KWETSBAARHEID zijn en tegelijkertijd het omgekeerde, KWETSBAAR in KRACHT zijn. Tevens heeft de libel een enorme VEERKRACHT. Doordat de vier vleugels allen los van elkaar kunnen bewegen, is de libel in staat om in bijna elke richting te vliegen, zelfs achteruit, verticaal opstijgen of zo goed als stil hangen in de lucht. ALLES IS MOGELIJK!

Dat geldt allemaal ook voor ons mensen als we, net als een libel, opstijgen om zo van enige afstand naar ons leven te kijken. De libel kan een NIEUW PERSPECTIEF brengen door BREED te KIJKEN, zodat alles zichtbaar kan worden. Daar heeft de libel zelfs 5 ogen voor, waardoor er een panoramisch zicht van bijna 360 graden ontstaat. Ook kunnen zij meer DETAILS ZIEN, omdat ze veel meer kleuren en zelfs UV-licht kunnen waarnemen. Hoe HOLISTISCH wil je het hebben?

WERKWIJZE
Andere kwaliteiten van de libel geven onze werkwijze weer. Omarm de luchtigheid van de libel en neem een en ander niet te zwaar op. We houden het graag LUCHTIG, GEVARIEERD en SPEELS. Een libel volgt geen duidelijke richting en kan razendsnel van koers veranderen. Wij willen ook WENDBAAR zijn. Dat is een van de redenen om de groepen klein te houden, maximaal zes deelnemers. Dan kunnen we inspelen op datgene wat op dat moment de aandacht vraagt, waarbij het ook nog mogelijk blijft om OOG VOOR IEDEREEN, voor ieders behoeften te hebben. Anderzijds is de groep groot genoeg om je met een krachtig ‘collectief veld’ GESTEUND en GEDRAGEN te voelen.

INTENTIE
Wereldwijd zijn er grote verschillen tussen de vele soorten, de ene libel is de andere niet. Wij gaan ervan uit dat IEDEREEN UNIEK is en iets te brengen heeft in deze wereld. Ons doel is dat iedereen zich vrij voelt om dat ook uit te dragen. Daarbij is het van belang dat je jouw INTRINSIEKE WIJSHEID ontdekt en erop gaat vertrouwen. Over wijsheid gesproken: de oerlibel vloog al ruim 330 miljoen jaar geleden, dus ruim voor de dinosauriërs, op onze aarde rond. De huidige libelsoorten in Nederland hebben doorgaans doorzichtige vleugels die in het zonlicht de meest mooie, magische kleuren prijsgeven.
Wij nodigen je van harte uit en moedigen je liefdevol aan om JE EIGEN KLEUREN TE LATEN ZIEN en JE LICHT TE LATEN STRALEN!

AANBOD en DATA

We bieden twee soorten PROEVERIJEN aan, afwisselend op de Gelukslocatie, de praktijkruimte van Marijke, en in de natuur. Voor de wandelcoaching gaan we steeds naar een ander stukje natuur in de buurt van Den Bosch. De groepen houden we bewust klein, maximaal 6 deelnemers. Tijdens de PROEVERIJEN zal gedurende twee, drie uur telkens één thema, activiteit of opdracht centraal staan. In alle gevallen ga je naar huis met nieuwe inzichten over jezelf.

De eerstvolgende data zijn:

  • Maandagavond 29 april 19:30 – 22:30 uur Gelukslocatie
  • Zaterdagochtend 25 mei 09:00 – 11:00 uur wandelcoaching
  • Maandagavond 27 mei 19:30 – 22:30 uur Gelukslocatie

Tijdens de HSP week, 10 t/m 16 juni 2024, gaan we ook een en ander organiseren.

Folder aanvragen

Sylvia, wandelcoach en trainer van Syl-Via – www.syl-via.nu

Marijke, holistisch psycholoog van BeukersOntwikkeling – www.beukersontwikkeling.nl