Skip to main content

Waar

“In de natuur bestaat geen vervreemding. Alles is er op zijn plaats”

Deze quote van Deng Ming-Dao beschrijft precies hoe ik me voel op mijn werkplek: alles is op zijn plek gevallen met de verhuizing naar “de Gelukslocatie” aan de rand van Hintham, op de grens tussen Rosmalen en ’s-Hertogenbosch. De foto’s op deze site geven een impressie.

De natuur heeft een herstellend effect, net als alles wat je als mooi ervaart. Zowel de tuin als de ruimtes van de “Gelukslocatie” kunnen je ontwikkelingsproces ondersteunen. De natuur heeft niet alleen een aantoonbaar stress verlagende werking maar leidt ook tot het aanmaken van de gelukshormonen.

De natuur vormt tevens een bron van inspiratie, met inzichten als ‘het leven wil stromen’, een voortdurend ‘streven naar balans’ en het ‘cyclisch verloop’ van alles. Zo komen na de herfst en winter er in de lente en zomer weer nieuwe blaadjes, bloemen en vruchten aan de bomen, dat kan een helpende metafoor zijn voor het vertrouwen dat je kunt hebben als je iets loslaat tijdens je proces: er ontstaat ruimte voor iets nieuws, anders en moois.

Binnenruimte

De praktijkruimte bevindt zich in een vrijstaand huisje. Een mooie plek die met zorg is ingericht met de intentie om een inspirerende, veilige en open sfeer te creëren. Via een glaswand wordt de tuin de praktijkruimte binnen gehaald.

Buitenruimte

Het is ook mogelijk om naar buiten te gaan. Daar bevindt zich een “Buitenkamer ter bezinning” die door z’n beslotenheid de mogelijkheid tot rust & inzicht biedt. De “Krachtplek ter inspiratie” is een geschikte plek voor brainstormen & daadkracht.

Groepsruimte

De praktijkruimte is geschikt voor kleine groepen van zo’n 4 á 5 personen. Bovendien staat die in een grote tuin met diverse zitjes en een tuinhuis. Hierdoor zijn er meerdere mogelijkheden om zowel buiten als binnen met kleine groepen van 8 à 10 personen te werken.

Gelukslocatie