Skip to main content

Ontwikkeling van volwassenen

“Er is geen andere weg dan de eigen weg”

Dit citaat van Spinoza geeft weer waarom ik me vaak ontwikkelfacilitator noem. Jij bent namelijk de enige die weet wat jou weg is, wat bij jou past. Dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Blinde vlekken kan je bijvoorbeeld zelf niet zien. En de veilige omgeving van een professionele praktijk maakt het ook mogelijk om lastige situaties of emoties te onderzoeken en nieuw gedrag uit te proberen. Dat kan via:

Psychotherapie

De aanleiding voor individuele therapie zijn klachten waardoor je welbevinden en dagelijks leven belast worden. Psychische pijn en klachten ontstaan als je je niet gezien en gesteund hebt gevoeld. Ook kan er sprake zijn geweest van te overweldigende, heftige ervaringen die verdrongen of slechts gedeeltelijk verwerkt zijn. Vaak ben je dan voor je gevoel meer aan het overleven, dan aan het leven.

Met behulp van individuele psychotherapie kunnen klachten blijvend opgelost worden door een wezenlijke verandering, transformatie. Ik sluit aan bij je individuele behoeften en samen bekijken we wat je nodig hebt en op welke manier je het best geholpen kan worden om van je klachten af te komen. Je eigen bewustwordings-proces zal daarbij op gang gebracht worden waardoor je kunt ontdekken dat je zèlf in staat bent positieve ontwikkelingen te bewerkstelligen.

Coaching

Ook als je naar je idee doorgaans goed in je vel zit, kan je behoefte hebben aan steun bij je persoonlijkheidsontwikkeling, bij bepaalde lastige situaties of bij keuzes in je privéleven of werk. Die behoefte ontstaat vaak omdat we in onze westerse maatschappij niet geleerd hebben naar ons innerlijk kompas te luisteren. Vooral denken en doen wordt gewaardeerd terwijl er meer balans en flow mogelijk is als je ook je hart erbij gaat betrekken. Via coaching kan je onderzoeken hoe je die flow kan bereiken, wat je hoofd, hart en buik te vertellen hebben: verleden, heden en bewustzijn van de mogelijkheden in de toekomst. Die informatie samen maakt duidelijk wat voor jou het meest reëel is op dit moment.

Ontwikkelingsboosts

Een BOOST is een stoot extra energie om iets te versnellen. Je kan zelf je individuele boost samenstellen. In een compacte periode van maximaal 3 maanden leg je je focus op een bepaald aspect dat je graag wilt ontwikkelen. Daarbij kan je denken aan een boost op het gebied van: zelfbewustzijn, geluk, inspiratie, HSP, transitie, ouderschap, basis GGZ, SoulCollage of levenskunst.

Afspraak maken