Skip to main content

Waarin ik mij onderscheid

Uniek

In plaats van me te richten op diagnoses en protocollen, sluit ik specifiek aan op het unieke van jou: wat heb je op dit moment nodig om je positief te ontwikkelen ten aanzien van jouw vraag? Welke werkwijze en welk tempo sluiten bij jou aan? Mijn benadering is mensgericht in plaats van marktgericht.

Vertrouwen

De basis wordt gevormd door vertrouwen in elkaar. Net zoals op vele andere gebieden in onze maatschappij gaat de hulpverlening inmiddels gebukt onder ‘vele regels, controles, ge- en verboden’, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat die niet bevorderlijk zijn voor de behandelresultaten. Vertrouwen daarentegen wel.

Doel

Uitgangspunt is altijd jouw vraag, waarbij de focus vooral ligt op de mogelijkheden, zonder daarbij kwetsbaarheden te ontkennen. Omdat er sprake is van een wisselwerking tussen het mentale, emotionele en fysieke zal meestal een bredere ontwikkeling op gang gebracht worden die leidt tot meer lichamelijk welzijn, emotionele stabiliteit en mentale helderheid.

Communicatie

In plaats van alleen te ‘praten-over’ richt ik me vooral op verbindende- en nonverbale communicatie. Daardoor ontstaat meer bewustwording ten aan zien van je emoties, lichamelijke signalen, onderliggende behoeften en diepste verlangens. Dat leidt tot ‘echt contact’ met jezelf en anderen. Alle antwoorden zijn in jezelf te vinden.

Regie

Samen boren we je eigen wijsheid aan waarbij jij de regie blijft behouden en jij verantwoordelijk bent voor je eigen keuzes. Mijn rol is die van facilitator of katalysator; blinde vlekken en ‘denkfouten’ zie en accepteer je nu eenmaal lastig bij jezelf. Na elke sessie evalueren we en beslis je of je een volgende afspraak wil maken.

Ervaring

De wetenschappelijke opleiding tot ontwikkelingspsycholoog is verrijkt met meer dan 25 jaar werkervaring èn met de grootste leerschool die er bestaat: het leven zelf. Door een aantal ingrijpende gebeurtenissen is mijn kennis doorleefd geworden en weet ik wat het is om hulp te vragen.

Holistisch

In mijn visie en werkwijze zijn universele natuurwetten en oude wijsheden verenigd met wetenschappelijke en intuïtieve inzichten. Ik denk in èn-èn in plaats van òf-òf. Veel van de klachten en lastig gedrag zie ik als een gezonde reactie op een ongezonde situatie, houding of overtuiging. Ze bieden je kansen om jezelf te ontwikkelen.

Ontwikkelingsgericht

Ik ben gericht op ontwikkeling. Welke helpende kwaliteiten zijn ontwikkeld? Welke potenties kun je nog verder ontwikkelen? Hoe wordt een ontwikkeling in gang gezet waarbij meer bewustwording en aanwezigheid in je lichaam ontstaat? Welke ontwikkelingen zijn nodig om de kwaliteiten van hoofd, hart en buik meer in balans te krijgen?

Hoog sensitief

Voor mij viel veel op z’n plek toen ik ontdekte dat ik hoog sensitief ben. Inmiddels kan ik het positief inzetten bij mijn werk, zoals goed kunnen inleven en afstemmen op de ander, mijn brede belangstelling en oog voor detail. Een aantal andere, typische HSP-eigenschappen zijn: ik ben integer, gewetensvol en creatief.

ZZP

Ik ben ZZPer en dat heeft onder andere als voordeel dat je weet met wie je van doen hebt en we buiten de gangbare kaders kunnen werken. We bepalen samen op welke wijze we te werk gaan, met welke frequentie, hoe lang we per keer de tijd nemen en waar we dat doen: binnen of buiten. Wil je kennismaken? Dat kan kosteloos en vrijblijvend.

Afspraak maken