Skip to main content

Van gespletenheid naar eenheid

Tijdens mijn opleiding tot psycholoog voelde het al niet helemaal ‘kloppend’ om mensen via een wetenschappelijke insteek te benaderen. Tegelijkertijd was ik zoekende hoe ik mijn persoonlijke welbevinden kon verbeteren. Hierdoor belandde ik in een gespletenheid: op mijn werk was ik de wetenschappelijk opgeleide psycholoog en daarbuiten was ik meer en meer gericht op de zogenaamde alternatieve zorg en mijn intuïtieve ontwikkeling. Beide ontwikkelingen zijn afgelopen jaren samen gekomen in mijn werk als ZZPer.

Waarin ik me onderscheid

Dit is wat ik wil en ik ga ervoor!

Van jongs af aan was ik bezig met het observeren van de verschillen tussen mensen, zowel in gedrag, als in omgang met anderen of emoties. Dus was psychologie studeren een logische keuze. Ook al werd ik gewaarschuwd dat ik er geen werk in zou kunnen gaan vinden, mijn keuze stond vast: “dit is wat ik wil en ik ga ervoor!”. En het is me gelukt. Inmiddels heb ik meer dan 25 jaar werkervaring en blijf ik me verder ontwikkelen. Bovendien ben ik dankbaar voor hetgeen ik van alle cliënten heb mogen leren.

professionele ontwikkeling

Tegenslagen zijn ontwikkelkansen

Deze theorie is voor mij persoonlijk de praktijk geworden. Het heeft me enorm geholpen tijdens mijn moeizame weg van overleven naar leven. Vele jaren ging ik gebukt onder een gebrek aan persoonlijk welbevinden, meerdere ingrijpende life-events en de zoektocht naar geschikte hulp voor mezelf. Daardoor ben ik ervan doordrongen dat je niet verantwoordelijk bent voor wat je overkomt, wel voor de manier waarop je er mee omgaat. En kan ik met respect en compassie anderen ondersteunen bij hun unieke zoektocht.

persoonlijke ontwikkeling